بلوک و انواع آن
با سلام امروز هم با یک مقاله دیگه در خدمت شما عزیزان هستیم و میخواهیم در این مقاله بلوک و انواع آن را به شما معرفی کنیم تا چنانکه قصد استفاده از ان ها را داشته باشید نسبت به کاری که میخواهید انجام دهید بهترین نوع را به نسبت کارایی انتخاب کنید زیرا این روز ها ساخت بلوک سیمانی بتنی بسیار بیشتر از گذشته مورد استفاده قرار میگیرد و دیگر این روزها کسی از آجر استفاده نمیکند.
ترکیبات اصلی
شما ممکن است بلوکها با انداره ها و مدل های متفاوتی دیده باشید که بیشتر آن ها از سیمان شن و ماسه و آب و در بعضی , ترکیبات شیمیایی و پوکه های معدنی ساخته شده اند.
انواع بلوک ها
بلوک ها میتوانند انواع مختلفی داشته باشند که ما خلاصه آن هارا به شما معرفی میکنیم تا در ادامه به طور کامل به توضیح آن ها بپردازیم که لیست آن ها به شکل زیر است
- بتنی نمادار
- سیمانی معمولی
- لیکا
- پوکه معدنی
- بتن گازی
- سفالی
بلوک بتنی نمادار
این نوع بلوکها که نیمه سنگین محصوب میشوند معمولا برای دیوار کشی حصار و محوطه پیرامونی به کار می روند این نوع بلوکها به کمک چند نوع ماسه و سیمان به همراه آب در زیر فشار زیاد به دست می اید تا بلوکی کاملا یک دست شکل گیرد و کمترین میزان اب در آن وجود داشته باشد که همین مورد مقاومت و استحکام آن را تا حد بسیار زیادی بالا می برد.
بلوک سیمانی معمولی
همانطور که از نام این بلوک پیداست از سیمان پرتلند درست میشود با کمی ماسه و آب که همین موارد استحکام این نوع از بلوکها را بالا می برد این نو بلوکها اگر به درستی شکل گرفته باشند حجم فضای خالی آن ها نباید بیشتر از 50 % حجم کل بلوک باشد و این نوع بلوکها در دیوار حصار و تیغه ساختمان کاربرد دارند.
بلوک پوکه معدنی
این نوع بلوکها ساختاری شبیه به بلوک سیمانی معمولی دارند زیرا از ترکیب سیمان پرتلند ، ماسه معدنی و آب به دست می آیند که امروزه کاربرد زیادی در سقف ساختمان و یا تیغه های داخلی جهت سبک سازی ساختمان دارند.
بلوک لیکا
تفاوت این بلوک با دیگران استفاده از ماسه صنعتی است که از آن بیشتر در کاربری دیوار پیرامونی و تیغه ای استفاده میکنند از مزیت های این بلوکها میتوان به وزن کم , عایق حرارتی و صوت اشاره کرد.
بلوک بتن گازی ( هبلکس )
جنس این نوع بلوکها متخلخل است که در جاهای مرطوب به دلیل جذب کم تر آب مانند دستشویی , حمام و آشپزخانه به کار می روند.
بلوک سفالی
این نوع نیز از خاک رس , آهک و دیگر مواد به دست می اید که پس از قالب گیری در کوره بالای 800 درجه سانتی گراد پخته میشود تا اصطحکام بالایی داشته باشد و برای استفاده در تیغه ساختمان و دیوار پیرامونی و سقف مناسب است.