توری پرسی
به احتمال زیاد اغلب توری ها و فنس هایی که تا به امروز مشاهده کرده اید به نوعی از خانواده توری موج دار هستند. توری سرندی و توری پرسی از انواع توری موج دار به حساب می آید که هم تولید آن ها و هم کاربرد ها و مکان های استفاده از آن ها متفاوت است. یکی از ویژگی هایی که این محصول را تبدیل به یک محصول شگفت انگیز و فوق العاده میکند همه کاره بودن این محصول است منظر از همه کاره بودن استفاده این محصول در همه مکان ها و نصب راحت آن است. در این مقاله در مورد توری پرسی و توری موج دار و کاربرد ها و نحوه نصب آن ها مختصری توضیح داده ایم که امید است با مطالعه کامل این مقاله بتوانید اطلاعات مفیدی در مورد توری پرسی و توری موج دار به دست آورید.
انواع توری پرسی
انواع توری توری حصاری توری گابیون توری مرغی توری مش توری سرندی رولی توری نوع منحصر به فردی از توری های مفتولی با چشمه های مربع شکل و مفتولهای موجدار است که دارای کاربردهای بسیار زیاد و متنوع در صنایع مختلف می باشد . این نوع توری از نظر شکل چشمه ها و شکل ظاهری تشابهاتی با توری جوشی دارد
توری های موج دار دارای کاربرد های فراوانی هستند که در خانه تا کارخانه ایتفاده می شوند. به علاوه سطح این نوع توری ها به گونه ای است که مواد می توانند به راحتی روی آن ها حرکت کنند و از این قابلیت می توان برای سرند کردن استفاده کرد. یکی دیگر از کاربرد هایی که می توان به آن اشاره کرد استفاد هاز این توری در باغ وحش ها برای ساختن قفس برای حیوانات است. قفس هایی که از این نوع توری ساخته می شوند بسیار مقاوم هستند و می توانند برای مدت طولانی در زیر نور خورشید دوام بیاورند و در اثر رطوبت اکسید نشوند. این توری می توانند در اندازه های متنوع، سایز چشمه های متفاوت، قطر و جنس مفتول متفاوت تولید شوند. اغلب برای ساخت این توری از مفتول گالوانیزه و مفتول سیاه استفاده می شود و از مفتول گالوانیزه ، مفتول سیاه ، استیل ضد زنگ ، برنج و … بسته به نوع موادی که می خواهد سرند کنند، تولید می گردند. همانطور که در بالا نیز ذکر شد توری پرسی دارای انواع مختلفی است که در بخش های بعدی به نحوه ساخت و تولید این توری پرداخته می شود.
توری پرسی یا فنس پرسی یا توری مشبک ،این توری از جنس مفتول کششی آهن است که با فرآیند دنده و بافت تولید میشود. این نوع توری به شکل شبکه های مربعی و یا مستطیلی شکل است و به همین علت از لحاظ ظاهری شبیه توری های جوشی هستند.ولی مانند آنها در تقاطع مفتول ها جوشکاری ندارند و فقط مفتول ها به صورت تار و پود در هم تنیده میشوند. در مراحل ساخت توری پرسی ابتدا مفتول های سیاه ضخیم تر تحت فشار قطعاتی بنام دوزه توسط موتورهای پر قدرت کشیده شده و قطر مفتول به اندازه کافی کم میشود سپس مفتول به شکل یک موج سینوسی کنگره دار در می آورند و بعد از آن با فاصله های مشخص با یکدیگر بصورت تار و پود بافته میشوند.
بیشتر بخوانید: عواملی که به فنس آسیب میرساند
توری موج دار
برای این که توری موج دار درست شود باید از مفتول های موج دار که در دستگاه دنده دنده شده اند کمک بگیریم این فرایند به این صورت است که ابتدا مفتول های موج دار شده به صورت عمودی در دستگاه قرار میگیرند و سپس مفتولی در عرض به ضورت یک در میان لا به لای مفتول های طولی قرار میگیرد. و سپس دستگاه به صورت پرسی رشته های طولی و عرضی را با فواصل مشخص که به آن چشمه می گویند در هم بافته و قفل می کند.
کاربرد توری پرسی
این نوع توری در صنایع ،جداسازی ، فیلتراسیون ، ماشین سازی ، کشاورزی ، حصار کشی ، کف قفس حیوانات ، ساخت غرفه، نرده پیاده رو ، مجسمه سازی ، نور پردازی ، پروژهای عمرانی و معماری ، پتروشیمی و معدن ، زه کشی ، صنایع غذایی ، ساخت پانل سه بعدی ، ساخت پالت و مسطح کردن بتن فونداسیون کاربرد دارد.
ویژگی های خاص
اگرچه هیج جوشکاری بر روی این نوع توری انجام نمیشود اما نوع بافت مفتول ها ، استحکام و ثبات زیادی به آن میدهند. بافت تار و پودی توری و سطح دو طرفه آن انعطاف خاصی به آن بخشیده است. مفتول های استفاده شده در توری پرسی – آهن یا گالوانیزه – مقاومت بالایی در برابر شرایط نامناسب جوی دارد.نوع خاصی از این توری که با مفتول هایی با آلیاژهای خاص و ضد سایش بافته میشوند سازگاری بسیاری با محیط پر ارتعاش دارد به همین علت در صفحات ارتعاشی و غربالگری زیاد به کار میرود این نوع خاص بنام توری فولادی شناخته شده است. هوا به علت ساختار شبکه ای این توری به راحتی در آن جریان پیدا میکند با توجه به قیمت پایین تر و همه این ویژگی ها استفاده از توری پرسی جهت ایمنی امکان باز صرفه اقتصادی دارد.
مشخصات فنی
توری پرسی ابعاد مختلفی دارد. ابعاد استاندارد توری پرسی 1*2 متر میباشد عرض آن تا 1.5 متر و طول تا 6 متر نیز قابلیت افزایش و بافته شدن دارد. سایز مفتول های بکار رفته در توری پرسی عموماً 2 تا 5.5 میلی متر میباشد و سایز چشمه ها نیز از 10 میلیمتر تا 150 میلی متر (15 سانتی متر) متغیر است.هر ورق توری مشبک بسته به سایز مفتول و اندازه چشمه وزن مشخصی دارد. قیمت توری پرسی بر مبنای وزن آن و همچنین سایز سفارشی و یا استاندارد تغییر میکند. جنس مفتول های بکار رفته در بافت توری پرسی سیم فولادی و گالوانیزه و یا موادی مثل این هاست که بتواند در برابر تنش های دما و رطوبت مقاومت کند و استفاده از آن در مناطق شرجی بسیار رایج است.
بیشتر بخوانید: ترفندهایی برای نگهداری از فنس
سایر کاربردها
با توجه به این که توری پرس از جنس های مختلفی ساخته میشود کاربرد های متفاوتی نیز دارد.
1.زه کشی و غربالگری 2.صنایع پتروشیمی 3.حصارکشی باغ ها 4.ایستگاه های آب و فاضلاب 5. تصفیه خانه ها
6.کارگاه های ساختمانی و ویلاها 7.قفس حیوانات 8.حفاظ بزرگراه 9. ترمینال 10. پروژه های ساختمانی و عمرانی
11.پروژه های معماری
چه چیزهایی قیمت این توری را تعیین میکند ؟
- تغییر سایز توری پرس از نوع متعارف باعث تغییر قیمت آن میشود
- هر چه قیمت متریال و مواد اولیه استفاده شد جهت ساخت توری بیشتر باشد قیمت توری پرسی نیز افزایش خواهد یافت.
- وزن توری پرسی اصلی ترین عامل در تعیین قیمت است.