فنس چیست و چه کاربردهایی دارد؟
فنس ها به طور عمده در حصار کشی باغ ها و مزارع کاربرد دارند از همین رو اغلب مردم آن ها را با نام فنس باغی می شناسند. فنس کشی با کمک ابزار هایی مانند پایه فنس و سیم گالوانیزه انجام می شود و هدف از آن ایجاد امنیت در منطقه خاصی است. فنس ها کاربرد های دیگری نظیر مرزبندی با همسایه ها و جلوگیری از ورود عابرین به منطقه دارند. اگر بخواهیم به طور خلاصه بگوییم فنس ها در محل هایی نصب می شوند که امکان دیوار کشی وجود ندارد و یا حداقل می دانیم که قصد دیوار کشی در آن محل را نداریم. شایان به ذکر است بگوییم توری ها کاربرد های متفاوتی دارد و فقط برای حصار کشی استفاده نمی شود و می توان از آن ها در صنایع مختلف استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: کاربرد توری فنس زنجیری
روش تولید فنس
تولید فنص به دو صورت امکان پذیر است. اول به صورت دستی و دوم به صورت صنعتی. در روش دستی تمامی مراحل کار توسط نیروی انسانی انجام می شود و در جاهای کمی از ماشین آلات صنعتی استفاده می شود ولی در تولید فنس به روش صنعتی همه مراحل بافت به صورت اتوماتیک توسط ماشین صورت می گیرد. در برخی موارد مراحل کار به صورت نیمه اتوماتیک انجام می شود که به آن حصیر بافی نیمه اتوماتیک می گویند.
تولید فنس به روش اتوماتیک
برای تولید فنس به روش اتوماتیک یا دستگاه های تمام اتوماتیک ابتدا باید مفتول مورد نظر که یا مفتول گالوانیزه است و یا مفتول سیاه خریداری شود. شاید برایتان سواد پیش بیاید که ضخامت مفتول مورد نظر باید چقدر باشد؟
ضخامت مفتول با توجه به فاکتور هایی مانند نوع دستگاه ، نوع سفارش مشتری و میزان استحکام مورد نیاز تایین می شود. بعد از این که مفتول خریداری شد آن هارا در جایگاه مخصوص خود در دستگاه قرار می دهید. در دستگاه تمامی انحنا های مفتول صاف می شود. این انحنا ها به دلیل این که مفتول به شکل قرقره به بازار عرضه می شود ایجاد می شوند. سپس مفتول وارد دستگاه می شود و در صورت نیار یک لایه روکش روی آن قرار می گیرد. اگر این مرحله از کار انجام شود باعث می شود تا مفتول ها نیازی به رنگ آمیزی نداشته باشند.
در این قسمت از کار ردید اول حصار از مفتول برش داده می شود و با یک مفتول دیگر که هم اندازه مفتول ردیف اول باشد به هم بافته می شوند. تمامی این مراحل توسط دستگاه های اتوماتیک انجام می شود و قابل تنظیم است. محل بافته شدن دو مفتول له یکدیگر اندازه چشمه های فنس را مشخص می کند. منظور از چشمه فنس همان مربع های روی فنس است. این فرایند یعنی بافته شدن مفتول ها به یکدیگر به صورت روتین ادامه می یابد یا به انتهای فنس توری برسد. بعد از این که بافت به انتهای توری رسید برش خورده و به وسیله یک سیم پیچ اتوماتیک سیم پیچی و محکم می شود تا از احتمال جدا شدن دو مفتول از یکدیگر جلوگیری کند.
ویژگی دستگاه تولید فنس اتوماتیک
مهم ترین ویژگی این دستگاه ها این است که در صورت کار منظم و دقیق، سود قابل قبولی را برای خریداران به ارمغان میاورد. با یک حساب ساده، اگر یکی از مدل های دستی دستگاه های فنس بافی را خریداری نموده و کارگری را نیز برای کار با آن استخدام کند، پس از کسر مبلغ استعلاک دستگاه، حقوق کارگر، مبلغ مفتول و …، میتوان مبلغی بیشتر از روزانه 400 هزار تومان سود برداشت. به عنوان مثال، مدل دستی ساده دستگاه فنس بافی که در مطالب پایین تر با آن آشنا خواهید شد. ظرفیت تولید 500 متر مربع فنس را در یک شیفت کاری 8 ساعته دارد. با توجه به قیمت مفتول و فنس، و با احتساب هزینه استخدام کارگر و استعلاک دستگاه، می توان براورد کرد که مبلغی بیش از 1000 تومان در هر متر مربع سودآوری دارد. در مقایسه با بیشتر کسب و کار های امروزی، سود دهی فنس بافی بسیار بیشتر و برای سرمایه گذاری به صرفه تر است.
ویژگی دستگاه فنس بافی اتوماتیک :
– دارای سیستم هوشمند امنیت بافت
– دارای تنظیم سرعت بافت
– دارای سیستم دوسرپیچ با قابلیت برنامه پذیری دوسرپیچ خارداری و تمام پیچ
– دارای سیستم تخلیه کن و چیدمان طاقه ها بصورت اتومات
– دارای سیستم تعویض قالب پر سرعت
– دارای سیستم جمع کن با کاربری آسان و بدون نیاز به تنظیمات
– طراحی شده برای سه شیفت کار
– دارای دو ورودی مفتول
– دارای سیستم بسته بندی وکیوم و رولینگ
– هزینه تعمیر و نگهداری بسیار پایین
– کاربری آسان
بیشتر بخوانید: بررسی انواع مواد نرده
دستگاه فنس بافی تمام اتوماتیک
مشخصات کلی:
- بازه تولید: تا 100 متر مربع در روز
- عرض قابل تولید: تا 3 متر
دستگاه فنس بافی نیمه اتوماتیک
با دستگاه فنس بافی نیمه اتوماتیک میتوان تا 700 متر مربع در روز تولید داشت. اما با وجود راحتی در کنتر دستگاه و ظرفیت تولید بالاتر این دستگاه نسبت به مدل های دستی، ایرادی که دارد این است که عرض توری تولید شده نهایتا 3 متر خواهد بود در صورتی که دستگاه های دستی تا 5 متر میتوانند تولید داشته باشند.
مشخصات کلی:
- بازه تولید: تا 700 متر مربع در روز
- عرض قابل تولید: تا 3 متر
دستگاه فنس بافی دستی پیشرفته
با این مدل از دستگاه فنس بافی میتوان روزانه بین 400 تا 600 متر مربع در صورت استفاده صحیح تولید داشت. مفتول تولید شده با استفاده از این دستگاه نسبت یه مدل دستی از کیفیت بالاتری برخوردار بوده و همچنین کار با آن نیز راحت تر است.
مشخصات کلی:
- بازه تولید(متر مربع): 400 الی 600 متر در روز
- عرض قابل تولید: از 10 سانتی متر الی 5 متر
دستگاه فنس بافی دستی
مشخصات کلی:
- بازه تولید: 400 الی 500 متر مربع در روز
- عرض قابل تولید: از 10 سانتی متر تا 5 متر